Jouw winkelmandje

0

Je winkelmandje is leeg

Breng me naar de winkel!

Sinaasappel & chocolademousse

Sinaasappel & chocolademousse

Dessert met chocolade en sinaasappel: simpel

Gebruikte componenten: Sinaascrumble – Sinaaspartjes – 1 Tabouret chocolade – Sinaaszeste 

 Sinaascrumble

Boter

100g

Bloem

75g

Blonde cassonade

100g

Amandelpoeder

30g

Zout

5g

Sinaaszeste

5g

Alles mengen, verkruimelen en afbakken op 180°C voor 15min

 

Dessert met sinaasappel en chocolade : moeilijk 

Gebruikte componenten: 1 Tabouret chocolade – Sinaaspartjes – Citrusgel – Cress – Sinaascrumble – Chocoladeschijf – Hazelnootbiscuit 

 Citrusgel 

Citroensap

175g

Limoensap

175g

Suiker

30g

Agar agar

3g

De sappen opkoken met de helft van de suiker, de andere helft van de suiker droog mengen met de agar en toevoegen aan de sappen. Het geheel zeven en laten afkoelen, vervolgens mixen tot een gladde gel

 

Hazelnootdaquoise

Poedersuiker

125 g

Hazelnootpoeder

100 g

Eiwit

150 g

Suiker

50 g

Het eiwit stevig opkloppen samen met de suiker, de rest van de grondstoffen samen droogmengen en in 2 delen onderspatelen bij het eiwit. Het beslag uitstrijken op een bakplaat en afbakken 12min op 200°C. Hieruit cirkels uitsteken als bodem van het dessert

Sinaascrumble

Boter

100g

Bloem

75g

Blonde cassonade

100g

Amandelpoeder

30g

Zout

5g

Sinaaszeste

5g

Alles mengen, verkruimelen en afbakken op 180°C voor 15min