
Sinaasappel & chocolademousse

Dessert met chocolade en sinaasappel: simpel
Gebruikte componenten: Sinaascrumble – Sinaaspartjes – 1 Tabouret chocolade – Sinaaszeste
Sinaascrumble
Boter |
100g |
Bloem |
75g |
Blonde cassonade |
100g |
Amandelpoeder |
30g |
Zout |
5g |
Sinaaszeste |
5g |
Alles mengen, verkruimelen en afbakken op 180°C voor 15min
Dessert met sinaasappel en chocolade : moeilijk
Gebruikte componenten: 1 Tabouret chocolade – Sinaaspartjes – Citrusgel – Cress – Sinaascrumble – Chocoladeschijf – Hazelnootbiscuit
Citrusgel
Citroensap |
175g |
Limoensap |
175g |
Suiker |
30g |
Agar agar |
3g |
De sappen opkoken met de helft van de suiker, de andere helft van de suiker droog mengen met de agar en toevoegen aan de sappen. Het geheel zeven en laten afkoelen, vervolgens mixen tot een gladde gel
Hazelnootdaquoise
Poedersuiker |
125 g |
Hazelnootpoeder |
100 g |
Eiwit |
150 g |
Suiker |
50 g |
Het eiwit stevig opkloppen samen met de suiker, de rest van de grondstoffen samen droogmengen en in 2 delen onderspatelen bij het eiwit. Het beslag uitstrijken op een bakplaat en afbakken 12min op 200°C. Hieruit cirkels uitsteken als bodem van het dessert
Sinaascrumble
Boter |
100g |
Bloem |
75g |
Blonde cassonade |
100g |
Amandelpoeder |
30g |
Zout |
5g |
Sinaaszeste |
5g |
Alles mengen, verkruimelen en afbakken op 180°C voor 15min