
Gouden klassieker (Rijstpap)

Rijstpap: simpel
Gebruikte componenten: rijstpudding – Witte chocoladeschijf – 1 Karamel roomijs quenelle
Creme anglaise voor rijstpap
Volle melk |
350g |
Room |
150g |
Vanillestok |
1 |
Dooiers |
120g |
Suiker |
65g |
Alles samen verwarmen tot 85°C, zeven en laten afkoelen
Rijstpap
Melk |
1445g |
Suiker |
95g |
Rijst |
250g |
de rijst koken in de gesuikerde melk gedurende 45min. Na het afkoelen de gemaakte anglaise toevoegen
Rijstpap: moeilijk
Gebuikte componenten: Rijstpudding – Witte chocoladeschijf – 1 Vanillemousse quenelle – 1 Tabouret wit – Vanille poeder - Karamelsaus
Creme anglaise voor rijstpap
Volle melk |
350g |
Room |
150g |
Vanillestok |
1 |
Dooiers |
120g |
Suiker |
65g |
Alles samen verwarmen tot 85°C, zeven en laten afkoelen
Rijstpap
Melk |
1445g |
Suiker |
95g |
Rijst |
250g |
de rijst koken in de gesuikerde melk gedurende 45min. Na het afkoelen de gemaakte anglaise toevoegen
Karamelsaus
Glucose |
120g |
Suiker |
400g |
Water |
360g |
De glucose smelten, de suiker toevoegen en laten karameliseren, vervolgens blussen met kokend water. Het geheel zeven en laten afkoelen