Gouden klassieker (Rijstpap)
Rijstpap: simpel
Gebruikte componenten: rijstpudding – Witte chocoladeschijf – 1 Karamel roomijs quenelle
Creme anglaise voor rijstpap
|
Volle melk |
350g |
|
Room |
150g |
|
Vanillestok |
1 |
|
Dooiers |
120g |
|
Suiker |
65g |
Alles samen verwarmen tot 85°C, zeven en laten afkoelen
Rijstpap
|
Melk |
1445g |
|
Suiker |
95g |
|
Rijst |
250g |
de rijst koken in de gesuikerde melk gedurende 45min. Na het afkoelen de gemaakte anglaise toevoegen
Rijstpap: moeilijk
Gebuikte componenten: Rijstpudding – Witte chocoladeschijf – 1 Vanillemousse quenelle – 1 Tabouret wit – Vanille poeder - Karamelsaus
Creme anglaise voor rijstpap
|
Volle melk |
350g |
|
Room |
150g |
|
Vanillestok |
1 |
|
Dooiers |
120g |
|
Suiker |
65g |
Alles samen verwarmen tot 85°C, zeven en laten afkoelen
Rijstpap
|
Melk |
1445g |
|
Suiker |
95g |
|
Rijst |
250g |
de rijst koken in de gesuikerde melk gedurende 45min. Na het afkoelen de gemaakte anglaise toevoegen
Karamelsaus
|
Glucose |
120g |
|
Suiker |
400g |
|
Water |
360g |
De glucose smelten, de suiker toevoegen en laten karameliseren, vervolgens blussen met kokend water. Het geheel zeven en laten afkoelen